De glazen kooi Nicholas Carr

ISBN: 9789491845345

Published:

Paperback

336 pages


Description

De glazen kooi  by  Nicholas Carr

De glazen kooi by Nicholas Carr
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 336 pages | ISBN: 9789491845345 | 6.73 Mb

In Het ondiepe liet Nicholas Carr ons zien wat internet met onze hersenen doet. In De glazen kooi opent hij ons de ogen voor een van de belangrijkste trends van het moment: de automatisering van onze samenleving.De voordelen liggen voor de hand, denkMoreIn Het ondiepe liet Nicholas Carr ons zien wat internet met onze hersenen doet.

In De glazen kooi opent hij ons de ogen voor een van de belangrijkste trends van het moment: de automatisering van onze samenleving.De voordelen liggen voor de hand, denk aan zelfrijdende auto’s, medische robots en gespecialiseerde apps. We geven taken uit handen aan machines, die het vaak sneller en beter kunnen en vervolgens hebben wij de vrijheid om onze tijd aan andere zaken te besteden.

Volgens Nicholas Carr staat er echter veel op het spel: onze creativiteit en individuele talenten blijken op onverwachte manieren vervlochten met de taken die we uitbesteden. Wie alleen nog maar op zijn rekenmachine vertrouwt, zal wiskunde nooit echt goed begrijpen- wie alleen nog navigatiesoftware gebruikt, zal zijn richtingsgevoel kwijtraken. En het gaat nog veel verder dan rekenmachines en TomToms alleen. De talenten en vaardigheden van onze piloten, artsen, managers, docenten en politici veranderen op ingrijpende wijze als gevolg van automatisering.Technologie brengt ons veel goeds, maar het creëert ook een glazen kooi die ons beperkt.

Dit najaar maakt Nicholas Carr deze kooi zichtbaar.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De glazen kooi":


nonformalopendoors.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us