Moartea Ceauşeştilor: Adevărul despre o lovitură de stat comunistă Catherine Durandin

ISBN:

Published: 2011

Paperback

228 pages


Description

Moartea Ceauşeştilor: Adevărul despre o lovitură de stat comunistă  by  Catherine Durandin

Moartea Ceauşeştilor: Adevărul despre o lovitură de stat comunistă by Catherine Durandin
2011 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 228 pages | ISBN: | 5.46 Mb

În 1989, când regimurile comuniste din Europa de Est se prăbuşesc unul după altul, regimul lui Nicolae Ceauşescu pare etern. Totuşi, nici populaţia României, apăsată de o cruntă mizerie, nici vechii activişti de partid, nici cadrele din armată şi dinMoreÎn 1989, când regimurile comuniste din Europa de Est se prăbuşesc unul după altul, regimul lui Nicolae Ceauşescu pare etern. Totuşi, nici populaţia României, apăsată de o cruntă mizerie, nici vechii activişti de partid, nici cadrele din armată şi din Securitate şi nici Gorbaciov şi Bush nu-l mai tolerează pe bătrânul şi încăpăţânatul stalinist.

Aşadar, căderea lui Ceauşescu se produce pe cât de spectaculos, transmisă în direct la radio­televiziune, pe atât de tipic pentru o lovitură de stat pusă la cale din interiorul sistemului. La adăpostul unui delir mediatic, în care nimeni nu se oboseşte să verifice acurateţea informaţiilor, o garnitură nouă de activişti şi ofiţeri confiscă în folosul său aşa-zisa revoluţie.

Catherine Durandin, secundată de Guy Hoedts, denunţă această lovitură de stat, temeinic şi documentat ca într-un studiu ştiinţific, însă cu tempoul alert al unei investigaţii jurnalistice din care dezvăluirile şi interogaţiile retorice nu lipsesc.

Moartea Ceauşeştilor este una dintre cele mai bune cărţi despre evenimentele din decembrie 1989.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Moartea Ceauşeştilor: Adevărul despre o lovitură de stat comunistă":


nonformalopendoors.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us